Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2016. Szeptember 11. 14:39, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Több száz tonna hulladék ég Oroszlány közelében

Több száz tonna hulladék ég Oroszlány közelében

A Vértesi Erőmű telephelyén, Oroszlány közelében kigyulladt egy négyezer tonnás hulladéktároló egy része. A több száz tonnányi izzó anyag oltásán 11 tűzoltó, 3 fecskendő és több munkagép dolgozik

- mondta el a megyei katasztrófavédelem szóvivőhelyettese vasárnap az MTI-nek. Káli Sándor tájékoztatása szerint a telephelyen az erőműi célra hasznosítható őrölt hulladékhalom alulról több ponton begyulladt. A tűzoltók péntek óta munkagépekkel hordják ki a tárolóból az anyagot és vízzel oltják, a vasárnap déli órákra az izzó hulladék felét már eloltották.

A szóvivőhelyettes hozzátette, szombaton a katasztrófavédelem laborkocsijának mérése szerint csak a tűz közelében került egészségre káros anyag a levegőbe, a méréseket vasárnap is folytatják. Az oltásban részvevők az elhárítás közben légzőkészülékben dolgoznak.

Káli Sándor elmondta, a csarnokból az udvarra kihozott anyagból az oltás közben gőz is felszabadul, ezért lakosság a környéken kellemetlen szagot érezhet, illetve gőzfelhőt láthat. Az oltás várhatóan hétfő reggelre fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.