Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Április 03. 14:11, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Hétre nőtt a hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma – adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva.

Három ember megsebesült. A tettest elfogták öt kilométerre a campustól, egy bevásárlóközpontban. Nem tanúsított ellenállást. Hírek szerint egy 40-es éveiben járó koreai férfiról van szó, aki korábban az egyetem – a többek között távol-keleti orvoslást és vallástudományokat oktató Oikos oktatási központ – hallgatója volt, de nem fejezte be tanulmányait. Indítéka egyelőre nem ismert.

Az Oikos azt írja honlapján, a „keresztény értékek” szellemében működik. A CNN szerint elsősorban a koreai származású amerikaiak körében népszerű. Jelenleg nagyjából száz hallgatója van.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.