Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2020. December 21. 18:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarország felkészült az oltóanyag beadására

Magyarország felkészült az oltóanyag beadására

Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására

- közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília elmondta: az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan engedélyezi és elérhetővé teszi a vakcinát az Európai Unió országainak mai ülésén. Ha ez megtörténik, néhány nap múlva megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását.

Az első szállítmányban jelképes, közel 5 000 ember oltására elég mennyiség érkezik, ezt követően még az idén várnak újabb vakcinamennyiséget, a későbbiekben pedig folyamatos beszállítással számolnak - mondta az országos tisztifőorvos.

Hozzátette: ha az egészségügyi dolgozók igényeit kielégítették, tovább haladnak az oltási tervnek megfelelően. Először a Dél-pesti Centrumkórházban, később 25 telephelyen adják be az oltást.

Müller Cecília szólt arról is: a jelenlegi kutatások szerint a kifejlesztett oltóanyagok hatékonyak az új vírusvariánsok ellen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Belföld

Változékony időjárás várható a héten

Hétfőn még túlnyomóan napos idő lesz, de keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel

2024. Szeptember 23. 07:49, hétfő | Belföld

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert - hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

2024. Szeptember 23. 07:48, hétfő | Belföld

Árvíz - Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain, ahol már a helyreállítási munkálatokat készítik elő. Az árhullám Budapest alatt, Paks térségében tart - közölte vasárnap az MTI-vel az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)

2024. Szeptember 22. 09:01, vasárnap | Belföld

OVF: lefelé halad a Dunán az árhullám, a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken napközben az MTI-vel.