Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2021. November 17. 17:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

A járványhelyzet miatt jövőre tartják meg a Zsebpénzügyes vetélkedő döntőjét

A járványhelyzet miatt jövőre tartják meg a Zsebpénzügyes vetélkedő döntőjét

A romló járványhelyzet miatt idén is elhalasztják a Zsebpénzügyes pénzügyi verseny élő döntőjét.

A középiskolásoknak szóló vetélkedőre idén is rekordszámban jelentkeztek a diákok, akik több online fordulóban mérik össze pénzügyi tudásukat - közölte a versenyt szervező Intrum kintlévőségkezelő cég az MTI-vel.

A középiskolásoknak szóló Zsebpénzügyes vetélkedőt idén ötödik alkalommal rendezik. A vetélkedő első fordulói november első felében értek véget, az utolsó fordulóban a legjobb 8 csapat hagyományosan egy élő döntőben, neves szakmai zsűri előtt méri össze pénzügyi tudását.

Felfalusi Péter, az Intrum Magyarország vezérigazgatója és a zsűri elnöke közölte: a tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan a járvány miatt most is a következő évre halasztják a döntőt.

A Zsebpénzügyes verseny középpontjában idén a klasszikus pénzügyi ismeretek mellett az úgynevezett életügyek állnak: a szervezők célja, hogy a fiataloknak a gyakorlatban is megmutassák azokat a megtakarítással, karrierrel, befektetéssel kapcsolatos szituációkat, amelyekkel biztosan találkoznak majd a felnőtt életben. Ezekre a Zsebpénzügyes kreatív, játékos formában készíti fel a középiskolásokat.

Az idei versenyre ismét rekordszámú iskola jelentkezett, október elejéig 219 magyarországi és határon túli oktatási intézményből összesen 1531 csapat és több mint 3000 diák regisztrált. Őket 239 tanár segíti a verseny előtt és közben. Közülük került ki a legjobb 8 csapat, amelyek részt vehetnek a budapesti élő döntőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt